Belang van digitale nabewerking

21 maart 2019

Naast de juiste setting, mooi licht en de juiste camera-instellingen is de digitale nabewerking een belangrijk onderdeel van uw foto. Tijdens de retouche wordt met precisie de kleuren, compositie en sfeer bepaalt. Eventuele omzetting naar wit/zwart of sepia. Zonder deze afwerking is het plaatje niet compleet. Mama’s vergelijk het met uw mooiste outfit maar met de verkeerde schoenen en handtas, not done….

Hieronder kunnen jullie zien wat het verschil is tussen een beeld dat recht uit de camera komt en een nabewerkte foto. Een wereld van verschil… James was model van dienst. De opname gebeurde in de materniteit enkele uren na de bevalling.

Wat onmiddellijk opvalt is de expliciete rode kleur van zijn huid, rode vlekjes verspreidt over zijn lichaam en het hoofdje dat veel donkerder is dan de rest van zijn lichaampje.


Voor

Het startpunt de originele foto zoals deze uit de camera komt. We maken gebruik van Lightroom om de basiscorrecties uit te voeren.


Achter

Na kleur- en densiteitcorrectie in LR. De huidretouche – wegwerken van onvolkomenheden in de huid – wordt uitgevoerd in Photoshop.


Resultaat na bepalen van sfeer en afwerking

Al onze baby en kinderfoto’s worden met de grootste zorg nabewerkt en geretoucheerd. Zonder deze extra afwerking is het plaatje niet compleet en wordt daarom ook niet aangeleverd.

Nabewerkt en geretoucheerde foto.

Gerelateerde berichten


Dit bericht is geplaatst op donderdag 21 maart 2019 om 17:05 in de categorie Baby, Nabewerking. Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0-feed. Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.


Schrijf een reactie