Onze blog werd recent gehackt….

28 juli 2017

Dit gebeurt toch enkel bij de buren….

Na een routinecontrole van onze website en blog constateerden we enkele dagen geleden dat er op onze blog blote madammen rondhingen. Laat dit nu net een branche zijn waar we niet  in gespecialiseerd zijn. Een of meerdere hackers hadden een heleboel content overschreven met links naar websites van blote madammen. Gefronste wenkbrauwen en bedenkelijke blikken kwamen mijn richting uit. Panic in the house…
Na grondig onderzoek bleek dat dit euvel al een tijdje aan de gang was en er geen back-ups meer voorhanden waren van de niet geïnfecteerde blogposts. De enige oplossing was om de besmette artikels te verwijderen. Hierdoor hebben we nu aantal hiaten in onze blog, maar het was de enige en beste remedie.

Hoe het zover is kunnen komen?

Eigen schuld, dikke bult! De updates van WordPress werden slechts zeer sporadisch uitgevoerd. De madammen zijn via een gaatje in de beveiliging van een oudere versie binnengedrongen. We beloven op ons communiezieltje dat we de updates nu op regelmatige basis zullen uitvoeren om zo’n verrassingen en boze blikken van mijn vrouw en dochter in de toekomst te vermijden.

Andere richting inslaan

We gaan van de gelegenheid gebruik maken om met onze blog een andere koers te varen. We zullen onze lezers een inkijk te geven in het dagelijks reilen en zeilen van onze fotostudio. Naast newborn- baby- en kinderfotografie zullen jullie ook kunnen kennis maken met iedereen die hier voor en achter de schermen werkt met onze interesses, successen, blobers en mislukkingen. Dit belooft voor de toekomst.
Stay tuned!


Dit bericht is geplaatst op vrijdag 28 juli 2017 om 15:40 in de categorie Varia. Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0-feed. Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.


Schrijf een reactie