Op bezoek bij kinderfotograaf Patrick…

8 oktober 2009

Naar jaarlijkse gewoonte.

Juffrouw Tine werkt tijdens het eerste trimester met haar kleuters steeds een week rond het thema “beroepen”. De kleutertjes komen dan alles te weten over de verschillende beroepen, de bakker, de beenhouwer, de fotograaf enz. Om de theorie aan de praktijk te toetsen wordt naar jaarlijkse traditie een bezoek bij kinderfotograaf Patrick in het programma ingelast.

Het ontstaan van een (klas)foto.

De kleutertjes worden op een speelse manier de grondbeginselen van de fotografie aangeleerd door Patrick. Na de theorie komt de praktijk en mag de hele klas op de foto. De fotostudio wordt speciaal opgezet voor deze groepsfoto. Een hels karwei, want niet iedereen kan er even goed zijn aandacht bijhouden, maar na enkele pogingen lukt het dan toch. De klasfoto wordt onmiddellijk onder het kritische oog van een 23 kleuters digitaal bewerkt en afgedrukt op het formaat 40x60cm.

klasfoto_tine

Wat hebben we geleerd vandaag?

Ten eerste : Voor het maken van een foto hebben we een fototoestel nodig!
Ten tweede : In het donker kunnen we geen foto’s maken, dus hebben we licht nodig…
Ten derde : wanneer we allemaal ons best doen, krijgen we snoepjes op het einde van de fotoshoot bij fotograaf Patrick. ┬ęFotograaf Patrick De Clercq/kinderfotografie


Gerelateerde berichten


Dit bericht is geplaatst op donderdag 8 oktober 2009 om 16:29 in de categorie Kinderen, Nieuws. Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0-feed. Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.


Schrijf een reactie